top of page

En vild delfin

I den lille Sundby Havn på Mors dukkede en enlig almindelig delfin op i sensommeren 2020. 

Jeg mødte den ofte når jeg roede ud i min havkajak. 

Det var fuldstændig fantastisk og en lige stor oplevelse, hver eneste gang den tillidsfuldt nærmede sig.

Delfinen som sommeren igennem havde opholdt sig i Aalborg Havn, og en tid ved Feggesund og Thisted på sin rejse ind gennem Limfjorden, tiltrak tusinder af mennesker. Mange kom forbi den lille havn igen og igen, for at nyde dens skønhed og smukke væsen.

Det er kendt, at enlige delfiner, der interagerer med både og mennesker over længere tid, bliver mere udsatte og sårbare på flere planer.  De kan miste noget af deres naturlige årvågenhed og ændre adfærd.

Det er ikke heldigt - heller ikke i forhold til muligheden for at søge tilbage til artsfæller.

 

Jeg lå nogle gange vågen om natten og spekulerede på, hvordan man kunne sikre en fornuftig balance i at imødekomme vi menneskers fascination af de smukke vilde dyr med delfinernes behov som det vigtigste.

Jeg havde mange møder med Luca. Fantastiske møder. Samtidig arbejdede jeg på alt det vi kunne gøre for at sikre hendes ophold, så nær på mennesker, bedst muligt.

Det har jeg skrevet en bog om - for Luca, for den lille havn som tog så godt imod hende - og for de delfiner der ser ud til at flytte ind i de danske farvande i takt med klimaforandringerne og de stigende havtemperaturer.

Læs begyndelsen på historien om Luca, på blog-indlæggene "En delfin i Limfjorden" 1-18.

 

Bestil bogen "Luca en delfin i Limfjorden" under menupunktet: Forlaget CasaLuna

  • Facebook
bottom of page