Tomat Ketchup





Plyndr din have og dit drivhus for solmodne tomater. Hent en bøtte honning fra naboens bier. Tag et par løg og et par gulerødder med ind fra haven. Pluk et par vilde æbler med hjem i lommen fra skoven... eller køb hele molevitten i Netto.


1/2 kg tomater

2 gulerødder

2 løg

2 fed hvidløg

2 små vilde æbler eller et stort tamt

1/2 dl solbæreddike

75 gr honning

Lidt frisk basilikum

1 tsk salt

Friskkværnet peber

2 hele nelliker


Halver tomaterne. Skær gulerødder, løg og hvidløgsfed i mindre stykker. Hak den friske basilikum og kom alt i en gryde sammen med de øvrige ingredienser. Lad det koge ved svag varme i 1/2 times tid. Blend og kog massen ind til den har konsistens som ketchup. Opbevares i køleskabet og længere tid i fryseren. Det er en luksus ketchup. Bon apetite!