Tomat Ketchup
Plyndr din have og dit drivhus for solmodne tomater. Hent en bøtte honning fra naboens bier. Tag et par løg og et par gulerødder med ind fra haven. Pluk et par vilde æbler med hjem i lommen fra skoven... eller køb hele molevitten i Netto.
1/2 kg tomater
2 gulerødder
2 løg
2 fed hvidløg
2 små vilde æbler eller et stort tamt
1/2 dl solbæreddike
75 gr honning
Lidt frisk basilikum
1 tsk salt
Friskkværnet peber
2 hele nelliker
Halver tomaterne. Skær gulerødder, løg og hvidløgsfed i mindre stykker. Hak den friske basilikum og kom alt i en gryde sammen med de øvrige ingredienser. Lad det koge ved svag varme i 1/2 times tid. Blend og kog massen ind til den har konsistens som ketchup. Opbevares i køleskabet og længere tid i fryseren. Det er en luksus ketchup. Bon apetite!
Comments