top of page

Kristeligt Dagblads omtale af bogen Luca, en delfin i Limfjorden


Foto: Steen Gosvig.


Lokalnyt: Dansk delfin får sin egen bog. Tine Maria Winther Journalist

Delfinen Luca har fået sin egen udgivelse. Det er tidligere friluftsvejleder Lena Storm fra Vile i Salling, der har skrevet bogen ”Luca - en delfin i Limfjorden”. Hun fik nemlig i efteråret 2020 et nært forhold til dyret fra sin havkajak ud for Sundby på Mors. ”Nogle gange var der sort på havnen af mennesker, der ville se den, men selv mødte jeg Luca en dag, jeg var ude i havkajak. Jeg ville have været lykkelig for at se rygfinnen på 300 meters afstand, men den kom helt hen og kiggede op på mig. Jeg kommer næsten til at hyle, når jeg fortæller det,” siger Lena Storm, som har skrevet bogen for at formidle viden om enlige delfiner, som er sårbare, hvis de interagerer for meget med mennesker. Flere delfiner er således blevet ramt af både, de kendte og var vant til at følge. Uanset hvor Luca befandt sig, opdagede den altid, når Lena Storm satte kajakken i vandet, fortæller hun. ”Men jeg tog ikke ud hver dag. Jeg måtte tøjle mig, for jeg skulle ikke være lige så stor en del af dens liv, som jeg ønskede den skulle være af mit. Jeg ville gøre det, der var bedst for den,” siger hun. Ikke alle var så hensynsfulde, og selv om forfatteren nødigt vil kritisere nogen, så hun indimellem, hvordan ”folk i våddragter væltede rundt i hovedet af den.” Bogen om Luca ender ikke lykkeligt, eftersom den unge hun-delfin druknede under isen i Limfjorden februar 2021. Til gengæld har Luca altså fået et skriftligt eftermæle. Bogen forhandles på JyllandsAkvariet, i Nykøbing Mors-, Hurup- Lemvig Boghandel. På nettet kan den bestilles fra midt i april på alm. bogplatforme..


Comentários


bottom of page