Rosensalt og hybenmarmelade
ROSENSALT
Hybenrosenblade (en god håndfuld) Salt og rosenblade blendes og bredes ud på
250 gr flagesalt bagepapir. Tørres i ovnen ved 40 grader til det
er helt tørt (ca en time for et tyndt lag)
Kommes i små poser eller på glas
HYBENMARMELADE
1 kg Hyben (rensede) Kom hyben, vand, revet skal og saft af citronen,
1/2 l vand rørsukker og vaniljepulver i en gryde og kog ca
1 Citron en halv time. Blend evt marmeladen - lidt eller
350 gr rørsukker meget alt efter hvilken konsistens du bedst kan
2 tsk vaniljepulver lide. Kom på rene glas.
Hyben indeholder mere end ti gange så mange mg C-vitamin pr 100 gr som appelsiner. Desuden er
C-vitaminet i hyben det mest bioidentiske og (for kroppen) nemmest tilgængelige C-vitamin der findes.
C-viatmin er betændelseshæmmende, styrker dannelsen af hvide blodlegemer og immunforsvaret. Hybenrosens rødder går dybt i jorden og planten er istand til at trække mange forskellige mineraler op.
Hver enste af de smukke frugter du plukker, tilbereder og gemmer er et suverænt tilskud af C-vitamin vinteren igennem.
Comments