Rosensalt og hybenmarmelade


ROSENSALT

Hybenrosenblade (en god håndfuld)              Salt og rosenblade blendes og bredes ud på

250 gr flagesalt                                               bagepapir. Tørres i ovnen ved 40 grader til det

er helt tørt (ca en time for et tyndt lag)

                                                                        Kommes i små poser eller på glas


HYBENMARMELADE

1 kg Hyben (rensede)                                     Kom hyben, vand, revet skal og saft af citronen,

1/2 l vand                       rørsukker og vaniljepulver i en gryde og kog ca  

1 Citron                                                           en halv time. Blend evt marmeladen - lidt eller

350 gr rørsukker meget alt efter hvilken konsistens du bedst kan                                            

2 tsk vaniljepulver lide. Kom på rene glas.


Hyben indeholder mere end ti gange så mange mg C-vitamin pr 100 gr som appelsiner. Desuden er

C-vitaminet i hyben det mest bioidentiske og (for kroppen) nemmest tilgængelige C-vitamin der findes.

C-viatmin er betændelseshæmmende, styrker dannelsen af hvide blodlegemer og immunforsvaret. Hybenrosens rødder går dybt i jorden og planten er istand til at trække mange forskellige mineraler op.

Hver enste af de smukke frugter du plukker, tilbereder og gemmer er et suverænt tilskud af C-vitamin vinteren igennem.