top of page

En delfin i Limfjorden 6

UNG DELFIN GÅR SOLO


Som helt ung blev delfinen alene.

Måske valgte den selv at drage på eventyr. Måske blev den skilt fra sin mor og sin flok ved et uheld. Vi ved det ikke. I hvert fald kunne og skulle (eller ville og måtte) den klare sig på egen hånd.

Senere blev den smukke og selvstændige hundelfin givet navnet Luca.

Vi ved ikke, hvor i de syv verdenshave Lucas flok levede, eller hvor hun blev født.

Vi ved, at hun i foråret 2020 på den ene eller anden måde var havnet i Kattegat ved den nordlige østkyst af Danmark. Her smuttede hun ind i Limfjorden ved Hals.

Midt i april blev hun første gang set ved en grøn bøje et stykke inde i Limfjorden mellem Klarup og Storvorde. En måned senere var hun søgt længere ind i Limfjorden, og midt i maj befandt hun sig i Aalborg Havn. Det blev almindelig kendt, at der var en delfin i området, og hun blev ofte set sommeren igennem ved den grønne bøje over for Musikkens Hus.

roede eller sejlede ud i håb om at møde hende.

En kajakroer fortæller, at hun roede ud til den grønne bøje en tidlig morgen.

På lang afstand så hun delfinen springe op i luften. Da hun kom nærmere, kom den hen til kajakken og hilste på hende. En oplevelse hun aldrig vil glemme.

En anden kajakroer fortæller, at den smukke delfin opsøgte både, kajakroere og folk på SUP-boards. Selv oplevede hun, at den opsøgte hendes kajak. Hun havde et fortryllende møde, hvor den kiggede op på hende.


Fortsættes...


Foto: Christina Christensen - Luca sept. 2020, Sundby HavnComentarios


bottom of page