top of page

En delfin i Limfjorden 12

Rygter fortalte, at Luca var sammen med en eller flere delfiner, da hun ankom til Vilsund. Flere beskrev, at de havde set to eller tre delfiner. Bl.a. brovagten på Vildsundbroen og to erhvervsdykkere, der beskrev dem som “den store og den lille”. Skonnerten Jylland, der sejler som socialpædagogisk projektskib, blev den 17. september mødt af tre øresvin ud for Thisted. Om Luca har interageret med dem i de dage, hun kom til Thisted og Sundby, eller om folk skiftevis har set Luca, og på andre tidspunkter har set de tre øresvin, er vanskeligt at fastslå. Dog findes der et billede taget fra en jolle i Vildsund, der tydeligt viser Luca med de karakteristiske ar på hovedet. Til billedet beskrives, at der var tre delfiner omkring båden.

Der findes uendelig mange fotos og videoer af Luca, men ingen hvor man ser mere end én delfin.

Senere på efteråret blev en lille almindelig delfin fundet død omkring Ålbæk Havn og indleveret på Nordsøen Oceanarium. Det var en ung hun, yngre end Luca. Om den kunne have været fra samme familie, måske Lucas søster og i følge med hende, vil nok kun kunne afsløres med en gentest.

En anden mulighed kunne være at øresvinene der havde opholdt sig i Thyborøn Kanal og som havde været på besøg længere inde i Limfjorden denne sommer - havde opholdt sig i Thisted Bredning på det tidspunkt Luca kom hertil.


Fortsættes...

Foto: Christina Christensen - Luca v Sundby Havn

Comments


bottom of page