top of page

Landet i "nuet"

Det lille hus har ventet tålmodigt siden jeg forlod det i efteråret 19.

Min anorak og kasket hang på knagen, mine sandaler stod op af væggen. Der var mel og gryn i glassene i køkkenet - og så var der lige det at svalerne havde været flyttet ind igen. Det krævede en lettere rengøring.

Nu har jeg pudset lofter med ler i fem dage - en bane om dagen, i morgen. den sidste bane i rummet på 1. sal.

Det er den rene “work out” - Først blande jord, sand, halm og vand til cob, i den mallorkinske trillebør: “la pastera” - skovlfuld efter skovlfuld. Fylde det i spande (gerne uden top, tak!) og op af trappen til 1. sal, spand efter spand.

Det sidste tons skal jo helst bæres op og sættes på loftet, inden vi piller trappen ned…

Det er træning for de gamle knæ med tilhørende benmuskler.

Så “step op” på sodavandskassen, komme ler på pudsebrættet, håndfuld efter håndfuld, og op på loftet med det.

Og medmindre du vil se det hele ligge på gulvet i morgen, så gælder det om at aktivere alt hvad du har af ryg-, mave- og armmuskler.

Det er træning med mening, eller mening med træning.

Jeg elsker mit hus CasaLuna. Det er vildt.

Det kribler i hele kroppen når jeg ser mig rundt. Jeg får lyst til at gøre alt muligt.

Engang var det altid sådan, at der var en masse ting i huset som først kunne gøres når noget andet og noget tredie og fjerde var gjort. Nu ser jeg mig omkring og kunne komme i gang med det meste, hvis jeg var et helt arbejdshold.

Heldigvis er jeg ikke det. Arbejdet på CasaLuna er slow work i lavt gear - “være i nuet” - og alligevel kan jeg næsten ikke vente med at gå i gang med det hele.

Da jeg vågnede i morges var der mindst syv ting jeg havde en brændende lyst til at gå i gang med.

Pudse lofter, rydde op i mine byggematerialer som har stået i p

atioen i vind og vejr, siden jeg var her sidst, male vægge på loftet, give de tohundrede år old-gamle bjælker linolie, afbarke de to poppelstammer som Fernando og jeg fældede nede ved floden for næsten tre år siden, kalke en væg bare for at se skønheden i kalk tilsat linolie, marmorpulver og “cloruro calsico” og / eller si hele jordbunken og konvertere gulvet i den tidligere fårestald / nu cob-blandingscentral / senere stue - til ingrediens nr 1 i den nye byggemasse.

Jeg slog i gang med fire af tingene. Det er godt for kroppen at skifte mellem forskellige opgaver.

Hvis du en dag har et “nu” eller to tilovers, skulle du komme og se mit spanske paradis med egne øjne.

Jeg vil personligt lægge en leret hånd på din skulder og vise dig rundt i min byggeorden.


Foto tilføjes senere når der kommer et sus af en mere fyldig netforbindelse ned fra bjergene...


Comments


bottom of page