Sensommer-gyldengult-guld


Engang var de bare plukket i Tved Klitplantage. Nu er de ophøjet til kantareller fra Nationalpark Thy. Og de lever op til det nye navn og den storslåethed man fornemmer og oplever når man bevæger sig ud...

Vil du fryse dine kantareller - gør dem rene (med en lille børste, en bagepensel ell. lign) svits dem på panden ved lidt under middel varme uden fedtstof til deres egen kantarelboullion koger ud, fortsæt til de opsuger det igen i koncentreret form og tilsæt et drys salt og evt en klat velsmagende smør fra Thise Mejeri. Frys ned i passende portioner.


Ristet brød med kantareller:


250 gr kantareller Svits hvidløg og finthakket skalotteløg i smør på panden.

1 skalotteløg Tilsæt rensede kantareller, et drys salt eller lidt tamari.

1 fed hvidløg Når kantarellerne er gyldenstegte tilsættes citronsaft og

Smør fløde. Kog ind til passende konsistens

Salt eller tamari

Citronsaft

1-2 dl fløde