top of page

Bagsidetekst - Luca en delfin i Limfjorden

Husker du tv-serien Flipper?

Den person, som fangede og trænede de fem delfiner som spillede Flipper var Ric O'Barry..

Efter at have arbejdet på de ene side af issuet "Delfiner i Fangeskab" i 10 år - droppede han sin yderst succesfulde karriere for at dedikere sit liv til at at kæmpe for befrielsen af delfiner i fangeskab. Det kan man læse mere om i hans bog: "Behind the Dolphin Smile"

Ric arbejder stadig, sammen med sin kone Helene O'Barry gennem Dolphin Project - for befrielsen af delfiner i fangeskab verden over. (Se evt filmen "The Cove" om Ric's arbejde for at standse de brutale slagterier af delfinerne ved Taijis kyster i Japan)


Da jeg, sammen med grafiker Cebrina Rasmussen fra Cesign - arbejdede på færdiggørelsen af bogen om Luca og delfinerne i Limfjorden - modtog jeg den tekst fra Helene O'Barry, som blev bagsideteksten på min bog.

Den berørte mig dybt.


Lenas skildring af sine møder med delfinen Luca er vigtig, fordi hun besidder en sjælden evne til at sætte delfinen i centrum frem for sig selv. Hendes fokus er ikke på noget tidspunkt at opnå den eftertragtede "delfinoplevelse" og komme så tæt på Luca som muligt. I stedet for skriver hun indsigtsfuldt om det magiske i at betragte Luca på afstand og lade delfinen selv bestemme, om der skal være kontakt eller ej. Lenas budskab om ikke at invadere delfinens naturlige plads i havet, svarer til min egen overbevisning: Delfiner er vilde dyr, som tilhører en anden verden end vores, og vi mennesker bør respektere den plads, der naturligt eksisterer mellem dem og os.

Helene O'Barry, Dolphin Project
Comentarios


bottom of page