Et skud brændenælde.




Nu er det tid at tørre brændenældeskud til hele den lange vinter, som kommer engang på den anden side af den ventende sommer. Undervurder ikke et skud brændenælde-skud. Man kan næsten dufte både livskraft, helbredelse og sommereng mens de hænger og tørre i en luftig men mørk krog i huset.


Bag så Byens Bedste og nemmeste Boller med Brændenælde


Fat en gryde, skål, rengjort potte, et fad eller andet.

Hæld følgende i.

Rækkefølgen er ligemeget.

1/2 liter vand

1/2 pakke øko gær

1/2 dl olivenolie

1/2 liter grahamsmel

1/2 liter hvedemel

2-3 spsk honning

2 dl sesamfrø

1 håndfuld tørrede smuldrede- eller nyplukkede finthakkede brændenældeskud.

RØR


Lad det stå i 2 timer.

Sæt klatter på en plade med bagepapir med en våd hånd.

Led dem stå mens ovnen varmer op til 225 grader.

Bag dem 14-20 min til de er godt gyldne og dejligt sprøde under bunden.


Medbring dem på skov- kajak- vandre- strand- køre- eller anden tur.


PS: Det er blevet fortalt at brændenælde er smækfuld af kisel og spormineraler, smertestillende og knogleopbyggende. Brændenælde er afgiftende, stærkt betændelseshæmmende, virker mod radioaktiv stråling og hjælper til at fjerne giftige østrogener (fra plastik og sprøjtemidler) fra kroppen.


Drik den som te - optimalt om eftermiddagen. Du kan kun få for lidt.


Lige dele brændenælde og mynte overhældes med kogende vand.

Lad teen trække i mindst 5 minutter.

Tilsæt evt frisk revet ingefær. Sød med honning.