Brombærtærte




Skoven bugner af brombær, store og saftige...

Jeg plukker 400 hver dag. Det er en del af dagens arbejde og det tager virkelig ikke ret lang tid - en pose pr dag med 1 kg sensommer-sundheds-sol-skat til vintergemmerne i fryseren.

Brombær forebygger inflammationer og styrker hjertet med sit rige indhold af anthocyaniner.

Brombærs høje indhold af fenolsyre har mange sundhedsfordele og er bla istand til at bekæmpe kræft. Bærrenes indhold af ellaginsyre beskytter huden, heler sår og modvirker rynker og planteøstrogenerne afbalancerer hormonforandringer i overgangsalderen...

Afsted ud i skoven, det kan kun gå for langsomt!


BROMBÆRTÆRTE


Bund: 200 gr sigtet speltmel (eller hvedemel) Låg: 75 gr rørsukker

70 gr rørsukker. 100 gr mandelmel

1 knivspids salt 100 gr smør

1/2 tsk vaniljepulver 1 æg + en æggehvide

125 gr koldt smør revet skal af en citron

2 æggeblommer

1 æggeblomme til pensling Drys: 1/2 dl hakkede mandler

Fyld: 1/2 kg brombær


Bred dejen tyndt ud i smurte forme og stil dem i køleskabet 1/2 time. Læg bagepapir ovenpå tærtedejen og fyld ris i inden du bager bundene i ovnen ved lidt under 200 grader i 15 min.

Pensel nu bundene med æggeblomme pisket med en smule vand og bag dem 5 min mere.


Fyld brombær på - rør smør, sukker, æg og mandelmel sammen og fordel det over bærrene.

Drys med hakkede mandler. Bag tærterne ved lidt under 200 grader i 10-15 min


Skal tærten ikke spises med det samme. Lav et byggesæt. Bag bunden og fremstil fyldet, men kom først brombær og fyld på og bag færdig lige før servering.


Server med skyr fra Thise mejeri eller med flødeskum tilsat lidt vanilje