top of page

Tid nok

Ohhh, hvilken morgenstund!

Rimfrost og høj sol.

Jeg går i skoven efter grankogler til optænding.

Eller allermest går jeg i skoven for at lufte mig selv og min vovse, men jeg elsker når der er noget vi kan bringe med os hjem. Brombær, vilde æbler, svampe, rønnebær, hyben - og om vinteren har jeg fundet på det med grankoglerne. De er suveræne til at tænde op med når de har ligget lidt i en kurv ved siden af brændekomfuret og er blevet helt tørre. (Du skal samle dem der lige er blæst ned fra de høje grantoppe... ikke de gamle våde der har ligget i skovbunden hele "vinteren"- eller hvad man skal kalde den non stop regn der nu er til ende.)

Tro det eller ej - Jeg har droppet mit spanske forår. Længe før det så ud til at være en go ide.

Det kom lidt som en føøølese båret af vinden...

Der er kommet bud fra landsbyen. CasaLuna har det godt - og et billede af fuldmånen.

Jeg håber du, som jeg, oplever noget skønt ved det med at det lille land Danmark er lukket ned, som man siger. Måske er det i virkeligheden lukket op? Eller er det os selv der blir' lukket op når accelerationen blir' lukket ned?

Her hos mig blomstrer kreativiteten. Små ting blir' repareret. Hullerne i mit uldtøj blir' stoppet så jeg pludselig alligevel ikke ønsker mig noget nyt. Jeg koger rødbedesuppe - helt enkelt og det smager fantastisk. Jeg har tid til at tænke på hvad det er jeg har lyst til at spise og lave, så sulten ikke bare rammer mig i nakken og jeg propper noget ubevidst mad ind i munden. Jeg ruller figenkugler og dypper dem i chokolade. Bager havrekiks og plukker brændenældeskud. Tørrer violhoveder og syr varmeposer med spelt og lavendel til omsorg og lindring at forjagede skuldre med alt for tunge byrder. Jeg laver små hjerte-sæber med sheasmør (som en kær bekendt har hjembragt fra Uganda) til børnebørnene (som skal vaske hænder hele tiden) - og sender dem i gammeldags breve. Jeg arbejder på at færdiggøre manuskriptet til bogen "Der bor en engel i dit hus" - til de der har meldt sig som test-læsere (sig forøvrigt lige "til", hvis du er test-læser). Jeg vasker sengetøj og hænger det ud i solen og min have nyder mit nærvær.

Sikke er vidunderskønt forår - og universets kærlighed være nær dem som er bange og alt for tæt på den udfordring vi har til fælles.

bottom of page