top of page

B12 - Jeg "bøtter" blade

B12

Videnskaben siger at mennesket ikke selv kan danne B12 vitamin.

Man kan dø af B12 vitamin mangel.

De kloge siger det kun findes i kød og fisk.

Hva' ska jeg tro på?

At Vorherre skabte mennesket så det ville dø af B12 vitamin mangel - i modsætning til elefanter, giraffer, hvaler m fl. - hvis nogen af os i løbet af evolutionen skulle ramme en tilstand hvor vi ikke havde lyst til at dræbe og æde hverken dyrene eller hinanden?

Eller at noget er gået galt i dna kædernes udvikling i løbet af de sidste par millioner år, så mennesker - i modsætning til et hav af dyrearter på land og i vand - er tvunget til at dræbe og æde enten dyr eller hinanden for ikke at dø af B12 vitamin mangel?

Eller skal jeg tro at Vorherre indlage nødløsningen at vi opfinde piller med kemisk B12 vitamin som vi så ka' æde istedet for dyr eller fisk?

Eller føles det mere rigtigt og logisk i det stor vilde og vide billede at vi - som modige mennesker ytrer - rent faktisk skaber B12 vitamin i den sidste del af tyndtarmen og at det vi skal bruge til det bla sidder på ydersiden af nyplukkede frugt og grønt, bær og blade?

Hmmm... der er jo den helt specielle vidunderlige følelse når man plukker og æder direkte fra planten som de fleste af os vist kender. . .

Hmmm.... hvad lyder mest dna-Vorherre-evolutionsagtigt rigtigt og mest naturligt og overvejende sandsynligt?

Jeg spør bare?

- og bøtter mængder af små frisk persille og

korianderblade fra min have til overlevelse i vinter hvis jeg skulle nærme mig at dø af B12 vitaminmangel fordi jeg nogengange får et etisk smæk over fingrene hvis jeg rækker ud efter et kalkunbryst i Brugsen og samtidig på min indre storskærm (der pludselig tænder af sig selv) ser den stakkels sørgmodige stækkede, afdankede kalkun i sit jammerlige liv sammen med ti-tusind andre i kunstigt lys og uden frisk luft og grønne omgivelser. . . og trækker nallerne til mig igen for enten at vælge at overgi' mig til bekymringer over min forestående B12 vitaminmangel død, begynde at webshoppe B12 vitamin helsepiller. . . eller æde nogen af de små friske mælkebøtteblade der er rigelige mængder af til alle arter af levende væsner på kloden også dem der ikke kan webshoppen B12 vitaminpiller når de enten er skabt og født planteædende eller vælger at være det af empati og respekt for andre levende væsner og deres vilkår.

Og nej, jeg er ikke vegetar eller veganer. Den ufrihed har jeg ikke påduttet mig selv.

Jeg tænker mig bare om og mærker efter hvad der føles rigtigt nu og nu og nu og nu. . .

- Og fælder min lille skov så den blir' lysåben og et par får eller tre kan gå der og producere lammekøller med rigelig B12 til hele familien.

bottom of page