top of page

CasaLuna - Byggeglæde og Camino Santiago


Jeg kan vågne kl 3 om natten og føle hvordan det kribler og krabler i kroppen efter at dagen skal gry så jeg kan komme videre med alle de skønne opgaver der venter i CasaLuna.

Det store hul i væggen der skal mures til idag med adobesten... Væggen på 1. sal der højt oppe skal males 2. gang med ler maling så mureren kan få sit stillads tilbage... Udhænget i køkkenet som skal pudses færdigt... Iris i patioen som skal vandes... De små hylder under den usynlige trappen som skal finpudses og gøres færdige...

Jeg kan næsten ikke falde i søvn igen af begejstring over de 100-vis af små tiltag der på et tidspunkt i fremtiden forener sig i et unikt beboeligt lille spansk hjem - hvor du kan komme forbi og vi kan dele en halv citronmåne og sippe af tekopperne ved ilden i pejsen, eller smage på brødet der er kommet ud af ovnen i køkkenet med fåreost og en kølig rosé...

Jeg kan næsten ikke vente med den næste lille opgave og den næste igen...

Hver gang jeg tror jeg er ved at løbe tør for jord er der et eller andet der skal brækkes ned eller ryddes ud og vupti, så opstår det perfekte bygge materiale... Det er som om det hele er her, det skal bare organiseres, blandes, lægges i blød, flyttes rundt, klaskes op, pudses på, tages ned eller sættes op.

Det er så vildt.

Jeg håber den glæde jeg føler ved hver eneste ting jeg laver, gør eller skaber - vil sive ud igennem væggene til dig, til mig og til de 9 stjernefrø - mine små, lidt større og lidt store børnebørn som nok vil komme her, med eller uden forældre og hygge med mormor i CasaLuna...

Oveni al den bygge glæde får du lige en serie billeder fra ugen der gik med at gå...

på Camino Santiago sammen med min katalanske familie.

Og så har jeg iøvrigt købt en vandslange og nye arbejdsstøvler på CasaLunas regning.

De gamle havde været på både sommerfjeld og vinterfjeld i Norge i de herrens år 2007 og 08 - og siden været arbejdsstøvler under den mest støvede nedbrydningsperiode i huset under solen... De var lisså stive som hollandske træsko...

Vandslangen - er en af de bedste opfindelser der nogensinde er begået til at flytte vand med...

At jeg ikke for længe siden har tænkt på hvor stor en lettelse det ville være, må være fordi jeg endu ikke var kommet mig over lettelsen ved ikke længere at skulle hente alt vandet ved brønden midt i landsbyen som i de første 14 år jeg var ejer af la casa - nu Luna...

Ha' en super dejlig påske forårsdag.


bottom of page