top of page

CasaLuna - jeg bygger lissom svalerne...


Hvis du har virkelig meget om ørerne, så begynd med at finde helt derind hvor alting er muse-stille.

Så rammer du den udgave af dig selv hvor din kapacitet er størst og hvor du er stærkest.

Måske skal du nedsætte din skærm-tid (lyder det her fra skærmen) - og tildele dig selv noget stille tid…

Jeg er ved at læse en bog “Digital Minimalisme” af Cal Newport. Han har skrevet den fordi mange mennesker oplever at diverse digitale platforme og sociale medier stjæler af deres tid og deres liv. Hans erfaring er at man må stå helt af den digitale del af sit liv i 30 dage for at finde tilbage til de værdier der er vigtige og som man derfor og derefter vælger at bruge sine kostbare livs-timer på…

Jo travlere du har - jo vigtigere er det at gi’ dig selv noget stille tid eller noget ‘glo ud i luften tid’ eller noget ‘gå ud i naturen tid’… eller… du ved selv hvad du har brug for… eller gør du?

Jeg har lavet en prøve på muren ved trappen. Først går det ud på at se om cob (byggemudder) kan hæfte på termocillas (brændte murstensblokke). Dernæst går det ud på at se om jorden fra gulvet i stuen / tidligere fårestald kan bruges som byggejord. Jeg har pudset med den almindelige blanding th og den anden tv

“Learning by doing” - hedder det - hvis hele pudslaget falder ned…

Også hvis det blir’ hængende.

I det ene hjørne af køkkenet er jeg ved at lave understøtning til ristene på loftet. Jeg bygger lissom svalerne.

De kan få en rede til at hænge på en flad bjælke så den kan bære 5-6 velvoksne unger… Jeg så det mens der stadig var huller i huset. De boede alle vegne… Jeg tror jeg har et billede fra den gang… ihvertfald på nethinden.

Jeg er fortrøstningsfuld med den understøtning. Et lille nyt lag hver dag… ikke med hakket halm, men med hel halm. Jeg kaster det… sådan “klask” op på væggen!

Idag tager jeg med David til Valladolid. Vi skal ind på et kontor og have ordnet nogen papirer på CasaLuna. I efteåret var vi hos notarius i den lokale by 4 gange og på et andet kontor 2 gange - og David var på et kontor i Valladolid én gang… Så NU har vi opskriften: Mød op med danskeren, hendes pas og papirerne på huset på ét kontor. Så laver de et papir til politiet om at danskeren skal ha’ en NIF kode fordi hun har et hus i en landsby. Så til politiet for at få en NIF kode. Så tilbage til kontoret med NIF koden - hvis vi er heldige at få den samme dag… Så laver de et papir til notarius i den lokale by om at danskeren med huset i landsbyen nu har en NIF kode og SÅÅÅÅ kan notarius komme til at lave de papirer der skal laves...

Vi kunne simpelthen ikke nå alle de besøg den måned jeg var her i efteråret… så nu genoptager vi vores besøg rundt omkring… Jeg ved ikke hvad jeg skulle gøre uden min følgesvend hvis store smukke hus det også er at jeg bor i…

Jeg er tilbage i landbyen imorgen.

Så har mureren nok været der med resten af stilladset?

... APRILSNAR ! ;-)


bottom of page