top of page

Gult sensommer gyldent guld


Jeg har det med Nordmors ligesom med Vesterhavet... En gang imellem må jeg bare afsted.

Hanklit, Salgjerhøj - det højeste punkt på Mors... lige der ved Flade (er det Jantelov eller?) - Smukt er der ihvertfald med udsigt til Søbugten, Skærbæk Klint, Thy og Feggesund. Jeg gik en tur med en kær veninde. Vi smed tøjet ved Skibsted strand og hoppede i - gik op gennem Svinedalen hvor jeg engang hyrdede får og fik ideen til Kystruten som blev til en afmærket vandrerute rundt om øen på 150 km. På vej tilbage fandt vi det gule sensommer-gyldne guld. Gule mirabeller.

Marmeladen er det smukkeste. Opskriften får du her:

2 kg gule mirabeller

1 dl vand

1 citron

1-1,3 kg rørsukker

Mirabellerne skylles og koges møre og passeres gennem en sigte. Citronene deles i 4 både der skæres i tynde skiver på tværs og koges stille i 1 dl vand i et kvarter (hold øje med det ikke koger tørt). Rørsukker og mirabellemassen tilsættes og det hele koger atter 10-15 min til en passende konsistens. Prøv at afkøle lidt på en ske i køleskabet og kog lidt længere hvis det er for tyndt.

Fyld sensommerens guddommelige gule gyldne guld på gode, gennemsigtige eller gyldengule glas.

bottom of page