top of page

HvidløgJeg er et par gange (i min spanske landsby) blevet afsløret i at have købt hvidløg når jeg handlede inde i byen... Det afstedkommer mildt sagt en kærlig forargelse og mild vrede... Man køber ikke hvidløg når man hører til i landbyen. Alle dyrker dem - og i de små baggårdshuse hænger tusindvis af hvidløg i smukke flettede ranker hele vinteren. Man deler kærligt med hinanden - også med mig. Det samme gælder faktisk løg og kartofler. Om efteråret sanker man kartofler på markerne nede ved floden som er tabt ved optagning.

Det er virkelig nemt at dyrke hvidløg. Har du bare et lille stykke jord, kan det simpelthen ikke gå galt. Sæt 'fødderne' i jorden og sæt 'feddene' i jorden i oktober og vent. Du har imponerende smukke hvidløg den følgende sommer. Bedst er det at samle de største fed fra i løbet af vinteren. Nogen siger det er ligemeget om feddene er små eller store. Jeg tror på de store. Jeg viser også min taknemmelighed ved at skænke næste års høst de store tykke fed. Iøvrigt styrker hvidløg din jordforbindelse.

At bruge de smukke hvidløg flittigt er virkelig betydningsfuldt for vores sundhed. De yder os en effektiv beskyttelse af helbredet og styrker immunforsvaret. Hvidløg kan bruges med fordel i større doser ved forkølelse, influenza og forskellige former for betændelse. Når vi føler os sårbare og udsatte i vores livsomstændigheder yder hvidløg beskyttelse - det er også ofte her kroppen skranter.

Hvidløg har en lang vækstsæson... de samler ro og hvile og forstår sig på at bygge ressourcer op som de smukt giver videre til os.

Husk at give dig selv tid til en årlig, -månedlig, -ugentlig, -daglig hvileperiode hvor du kan finde ro til dig selv. At have travlt er mere 'værdifuldt' i vores del af verden end det er at finde ro og hvile. Men uden ro og hvile bliver det vi formår at yde i al vores travlhed mindre og mindre 'værdifuldt' - Sådan er det bare!

Iøvrigt kan man lave sin egen effektive afgiftningsdrik og leverstyrker af hvidløg og citron som følger:

Blend 5 øko citroner og 20 ml store fed hvidløg. Kom massen i 1 liter kogende vand og lad den koge et minut. Si og hæld på en smuk flaske m låg. Tag et lille glas af drikken hver dag ved aftenstid. Når flasken er tom er kuren til ende. Gentag et par gange om året eller når du føler behov.

Kuren styrker fordøjelsen og genopretter et sundt miljø i tarmene.


bottom of page